آخرین اخبار
کد مطلب: 81196
يک روانشناس کودک عنوان کرد
بي توجهي به احساس کودک بي اعتمادي و فاصله ايجاد مي‌کند/پيک نيک ارزان بهتر از رستوران گرانقيمت
تاریخ انتشار : 1393/08/24 13:04:11
نمایش : 1454
يک روانشناس گفت: اگر والدين به احساسات و پرسشهاي کودکان خود توجه نکنند به مرور بين آنان بي اعتمادي و فاصله ايجاد مي شود و کودک به سمت غريبه ها گرايش پيدا مي کند. يک پيک نيک ارزان و شاد بهتر از رفتن به رستوران گرانقيمت است.

 

به گزارشسلام لردگان T بدرالسادات همايونيان در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري فارس، سؤالاتي را که کودکان مي‌پرسند ناشي از کنجکاوي آنان دانست و اظهار داشت: نمي‌توان زمان خاصي را براي پرسش کودکان در نظر گرفت چرا که اين مسئله به تفاوت‌هاي فردي بستگي دارد اما به طور کلي کنجکاوي کودکان خود را بين سنين 2 تا 5 سالگي نشان مي‌دهد و اين موضوع در گرو رشد زبان است بنابراين با به حرف آمدن کودک سؤالات او درباره موضوعات مختلف آغاز مي‌شود.
 

* از سرزنش کودکاني که اسباب‌بازي خود را خراب مي‌کنند بپرهيزيد

اين متخصص حوزه بهداشت روان با انتقاد از والديني که با تحقير و توهين به خراب کردن اسباب‌بازي فرزند خود پاسخ مي‌دهند گفت: برخي کودکان کنجکاوي خود را به ويژه در مورد اسباب‌بازي‌ها با تخريب آنها نشان مي‌دهند چرا که توليد صدا و حرکت يک شيء براي کودکان جذاب است به همين دليل توصيه مي‌شود والدين کودکان خود را سرزنش نکرده و با بيان جملاتي مانند ديگر برايت اسباب‌بازي نمي‌خرم او را تهديد نکنند.

* کشيدن پيراهن والدين نشانه کنجکاوي کودک است

اين روانشناس کودک ادامه داد: گاهي ديده مي‌شود کودکان موقع تردد از مسيرهاي مختلف پيراهن والدين خود را مي‌کشند و با اين رفتار از آنها مي‌خواهند تا از مسيرهاي ديگري تردد کنند. اين رفتار آنها نيز نشأت گرفته از کنجکاوي اين گروه سني است چرا که آنها مي‌خواهند بدانند در مسيرهاي ديگر نيز چه چيزهايي وجود دارد.

* گرايش کودکان به غريبه‌‌ها چه موقع اتفاق مي‌افتد؟

همايونيان با بيان اهميت والدين به سؤالات کودکان تصريح کرد: اگر به کنجکاوي کودکان پاسخ داده نشود آنها از ديگران سؤال مي‌پرسند و به افراد غريبه گرايش پيدا مي‌کنند چرا که والدين آنها زمان کافي براي پاسخ به سؤالات فرزند خود را ندارند و سؤالات او را بي‌جواب مي‌گذارند در صورتي که کودک در سنين پيش از دبستان باشد ممکن است از همسايه‌ها و چنانچه در سنين مدرسه باشد از همسالان خود سؤالاتش را مي‌پرسد.

* عدم پاسخ به سؤالات فرزندان ذهنيت بي‌علاقگي والدين نسبت به آنها را ايجاد مي‌کند

اين روانشناس کودک با تأکيد دوباره بر لزوم پاسخ مناسب به سؤالات کودکان گفت: عدم توجه به کنجکاوي و سؤالات کودکان اين ذهنيت را در آنها شکل مي‌دهد که والدين به آنها اهميت نمي‌دهند اين بي‌توجهي در نهايت موجب عدم اهميت فرزندان به صحبت‌ها و توصيه‌هاي والدين در بزرگسالي مي‌شود بنابراين عدم توجه والدين به فرزندان منجر به واکنش بي‌توجهي آنها نسبت به والدين در بزرگسالي مي‌شود. اين بي‌توجهي مي‌تواند در زمينه تحصيلي يا حتي نوع پوشش باشد.

* به صحبت‌هاي فرزندانتان به دقت گوش دهيد

اين متخصص حوزه بهداشت روان اظهار داشت: براي توجه به کودکان بايد ابتدا به طور فعالانه به صحبت‌هاي آنها گوش داده سپس به سؤالاتشان پاسخ مناسب دهيم.

وي خاطرنشان کرد: عمق فرزندپروري از تهيه اسباب‌بازي و بردن کودک به رستوران مهمتر است ابتدا احساسات فرزند خود را بشناسيد و متناسب با نيازهاي رواني او رفتار کنيد. يک گردش دسته‌جمعي کم‌هزينه که با تهيه غذاي خانگي و زيرانداز و حضور در فضاهاي سبز برپا شود از حضور در رستوراني گرانقيمت در حالي که والدين نسبت به فرزند خود بي‌توجه هستند و فقط به نيازهاي جسماني او توجه مي‌کند با اهميت‌تر و مؤثرتر است.

انتهاي پيام/

 
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس